• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Foto: Utryckning Uppsala

Frias efter skjutning mot lägenhet i Gränby

Uppdaterad
Publicerad

Den 19-årige man som åtalades misstänkt för skottlossning mot en lägenhet i Gränby tidigare i år frias nu. Enligt tingsrätten saknas bevis.

Den var i mitten av augusti tidigare i år som en skottlossning inträffade mot en lägenhet i Gränby. Fyra personer greps dagar efter skjutningen, misstänkta för inblandning i händelsen.

Nekar till brott

En 19-årig man åtalades en tid efter skjutningen för mordförsök, mannen har hela tiden nekat till brott.

Åklagaren har yrkat på minst tio års fängelse och begärde bland annat att den misstänkte mannens mobiltelefon skulle analyseras. I en sammanställning av den analysen har det konstaterats att mannen varit i området under natten.

Saknas bevis

Försvaret har å andra sidan tryckt på att vittnens beskrivning av gärningsmännen inte stämmer överens med 19-åringen. Tingsrätten slår fast att bevisningen helt enkelt inte är tillräcklig för att att styrka att 19-åringen är gärningsmannen.

Totalt elva personer står som målsäganden i fallet, men det är oklart om alla befann sig i bostaden.

Enligt åklagaren var en familjekonflikten motivet bakom skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.