Polisen grep tre personer i Gränbyområdet natten till söndag. Ytterligare en person greps senare efter en husrannsakan i området. Foto: Utryckning Uppsala

Tre av fyra misstänkta för helgens skottlossning frisläppta

Publicerad

Tre av de fyra män som greps i helgen, misstänkta för att ha skjutit mot en bostad i Gränby, har försatts på fri fot. En man sitter fortfarande anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Under tisdagen släpptes en man, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. De två män som nu frisläppts var skäligen misstänkta, den lägre misstankesgraden.

– Jag ansåg helt enkelt att det inte fanns grund för den misstanken, baserat på vad de själva och andra uppgett i förhör. Nu går vi vidare med ytterligare förhör under förmiddagen med den kvarvarande misstänkte som är anhållen, säger chefsåklagare Lars Göransson.

Det var under söndagsnatten som fyra personer greps, misstänkta för en inblandning i en skottlossning mot en lägenhet i Gränby i Uppsala. Tre personer greps tillsammans och en fjärde senare under natten på annan plats.

Kan finnas fler misstänkta

Senast klockan 12 under onsdagen måste Lars Göransson bestämma om den anhållne ska begäras häktad. Han är öppen för att det fortfarande kan finnas personer på fri fot som är inblandade i skottlossningen.

– Ja det är högst troligt att vi inte har tagit alla inblandade än. Men hur många som kan vara inblandade vill jag inte spekulera i, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.