Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lotta Sandhammar, reporter i Uppsala, utanför Thermo Fisher där flera anställda smittats av Coronaviruset. Företaget har 700 anställda i Uppsala. Foto: SVT

Efter corona-smitta – Thermo Fisher i Uppsala stänger resten av veckan

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Thermo fisher scientific stänger sin Uppsalaavdelning under resten av veckan. Anledningen är att flera av deras anställda har smittats av corona-viruset, en av dem i Uppsala.

Natten till torsdagen fick anställda på företaget Thermo fisher scientific i Uppsala meddelande om att de borde stanna hemma och jobba eftersom anställda i företaget eventuellt hade blivit smittade av corona-viruset. Under torsdagskvällen konstaterades det att en medarbetare i Uppsala och tre i Freiburg i Tyskland hade smittats.

Helena Palmgren, biträdande smittskyddsläkare på Akademiska sjukhuset, säger till Sveriges radio P4 Uppland att den medarbetare på Thermo fischer som smittats varit på jobbet i Uppsala under tre dagar innan det konstaterades att hon är coronasmittad. Hon berättar vidare för radion att Region Uppsala instruerar de som haft nära kontakt med kvinnan om hur de ska agera. Det är enbart personer som haft nära kontakt som riskerar att smittas.

Stänger resten av veckan

Företaget har runt 700 anställda i Uppsala och så här skriver företaget i ett mejl till SVT:

”Vi har beslutat att stänga båda avdelningarna i Freiburg och Uppsala under resten av den här veckan för att vidta våra hälso- och säkerhetsåtgärder, i linje med WHO:s riktlinjer. Vi är i kontakt med lokala myndigheter och följer alla nödvändiga föreskrifter för att säkerställa de anställdas säkerhet och hälsa”. (redaktionens översättning)

Smittskyddsenheten på Akademiska sjukhuset har möte under fredagsförmiddagen för att lägga upp en plan för hur de ska gå vidare när det gäller smittskyddspårningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet