Inga skadekänningar och bra träningar. Caisa-Marie Lindfors känner självförtroende inför SM-tävlingarna. Foto: SVT

Uppsalas medaljhopp om guldchanserna och motståndet

Uppdaterad
Publicerad

I dag drar friidrotts-SM på Gränby sportfält äntligen igång. UIF:s Caisa-Marie Lindfors är medaljhopp i både diskus och kula.

Det har gått 20 år sedan Upsala IF senast arrangerade SM i friidrott, men idag är det alltså dags igen. För nu under fredagen startar friidrotts-SM på Gränby sportfält i Uppsala, och det arrangeras av Uppsala IF, Uppsala kommun och Svenska friidrottsförbundet.

Mästerskapet pågår mellan den 14-16 augusti och bland de många lokala medaljhoppen finns Caisa-Marie Lindfors i diskus/kula, men också Armand Duplantis i stavhopp.

I klippet berättar Caisa-Marie Lindfors om sina förhoppningar inför SM och om hur det är att sporras av ha en av de svåraste konkurrenterna om de finaste medljerna, Vaness Kamga, i den egna klubben.

Uppdatering:

Det blev dessvärre inga SM-medaljer för Caisa-Marie Lindfors i SM. I kula kom hon på femte plats, och i diskus blev det en fjärdeplacering. Klubbkamraten Vanessa Kamga knep guldet i diskus med ett kast på 56.11.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.