En man i 40-årsåldern sköts utanför en snabbmatsrestaurang i Boländerne den 1 april förra året. Offret var släkt med den nu åtalade 19-åringen. Foto: Utryckning Uppsala

Hämnd ett tänkbart motiv

Uppdaterad
Publicerad

Ett tänkbart motiv till skjutningen inne på pizzerian i Flogsta är hämnd: Det finns kopplingar till mordet på en man i 40-årsåldern utanför en snabbmatsrestaurang i Boländerna förra året.

Den 19-årige man som åtalas för mordförsöken i Flogsta är släkt med mordoffret i Boländerna – de båda är sysslingar.

Ett av offren inne på pizzerian i Flogsta var också en av de tio som greps i en omfattande razzia förra hösten, misstänkta för inblandning i mordet i Boländerna.

– Så det är ett tänkbart motiv, men vi vet inte säkert. Men han var en av dem som misstänktes ha köpt mordet, säger åklagare Anne Sjöblom.

Ska inte ha haft kontakt

Polisen har förhört 19-åringen om släktskapet och dess betydelse för mordförsöket i Flogsta. Han bekräftar att han är släkt med det 40-åriga mordoffret, men säger att de inte haft något kontakt på länge då deras respektive familjer ska ha varit osams.

Offret från pizzerian säger sig inte känna till någon hotbild mot honom. Han träffades av två skott bakifrån och såg inte skytten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.