Skottlossningen har skett utanför en snabbmatsrestaurang. Foto: Utryckning Uppsala

Person skjuten till döds i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har avlidit efter att ha skjutits i Boländerna i Uppsala på lördagskvällen.

Polisen larmades klockan 19.07 på lördagskvällen om en skottlossning i Boländerna. En man i 40-årsåldern skottskadades och fördes till sjukhus.

Skottlossningen skedde vid en snabbmatsrestaurang vid ett köpcentrum i Boländerna.

– Mannen träffades av flera skott och fördes till sjukhus i en privatbil. Han avled sedan på sjukhuset, säger polisens presstalesperson i Uppsala, Christer Nordströmtill  SVT Nyheter.

Polisen uppger på sin hemsida att flera bilar har setts lämna platsen efter skjutningen.

– Vi har i nuläget ingen misstänkt för det här. Vi har genomfört flera fordonskontroller och förarkontroller och har spärrat av brottsplatesen, säger Christer Nordström.

Uppgifter: En hämndaktion

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den döda mannen tidigare ha frikänts för inblandning i ett mord och enligt Aftonbladets uppgifter kan kvällens skjutning vara en hämndaktion, denna uppgift kan inte Nordström bekräfta.

Var den skjutna mannen känd av polisen?

– Jag har inga uppgifter om det och kan i nuläget inte säga något om vem den här personen är. Men vi utesluter inget i nuläget, säger Christer Nordström.

Polis med hund söker på platsen där skottlossningen ägde rum. Foto: TT

Ett område utanför snabbmatsrestaurangen har spärrats av och polisen söker efter gärningsmän med helikopter, hundar och flera patruller.

Polisen söker nu efter vittnen till skottlossningen och kommer har förhört flera personer som rört sig i området, ingen av dem ska dock vara misstänkta för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.