En 35 årig man sitter anhållen misstänkt för medhjälp till mord. Foto: Utryckning Uppsala

35-åring anhållen för medhjälp till mord

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot söndagen hämtades en man i 35-års åldern in till förhör. Mannen sitter anhållen misstänkt för medhjälp till mord på den 40-åriga man som i lördags kväll sköts till döds i Boländerna.

En man i 40-årsåldern avled efter att ha skjutits i Boländerna i Uppsala under lördagskvällen. Skjutningen skedde vid en snabbmatsrestaurang vid ett köpcentrum i Boländerna.

Under natten till söndagen har en 35-årig man anhållits, misstänkt för medhjälp till mord. Inga fler finns ännu misstänkta.

Dödsskjutning i Uppsala

– Vi håller på med förhör, det är många personer ska höras och tekniska undersökningar ska göras. Det är ett mycket omfattande utredningsarbete som pågår, säger polisens presstalesman Christer Nordström.

”Kan handla om uppgörelse”

Enligt Nordström är den 40-åriga mannen känd av polisen sedan tidigare.

– Det kan handla om en uppgörelse men vi vill utreda mer innan vi kan ge ytterligare kommentarer. Det krävs fler förhör och kunskaper, säger han.

– Vi har gjort ett antal förhör med personer under lördagskvällen. Vi har även kontrollerat ett antal personer och fordon, säger Emil Sundqvist, vakthavande befäl region mitt.

Delar av området är avspärrat. Polisen söker nu efter vittnen till skottlossningen och har förhört flera personer som rört sig i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Uppsala

Mer i ämnet