Inbrottstjuvarna vid Nannaskolan kunde aldrig gripas, trots kamerabevakning på skolan. Hör vad Jonas Eronen på polisen har att säga om det.

Nannaskolans inbrott fångades av övervakningskamera

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala kommun utreder nu om kameraövervakning ska införas på skolor för att förhindra skadegörelse och kriminalitet. För drygt ett år sedan fångade Nannaskolans kameror några inbrottstjuvar, men trots det är utredningen nedlagd.

Uppsalas skolor ska eventuellt få kameror för att stävja brott. Nannaskolan har redan kameror uppsatta eftersom skolan haft problem med anlagda bränder.

Skolans kameror har tidigare fångat när två inbrottstjuvar bröt sig in och stal utrustning, men trots det kunde ingen gripas. Utredningen är nu nedlagd.

– Övervakningskameror är ju bara ett komplement till allt annat polisarbete, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Hör mer om polisens syn på kameraövervakning i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.