Här går tjuvarna in på campingen – dagskassan stulen

Publicerad

För andra gången på ett halvår har fiskecampingen i Älvkarleby haft inbrott. Denna gång saknas 10 000 kronor från dagskassan och allt fångades på film.

I april hade Älvkarleby laxfiske och camping inbrott. I måndags var det dags igen.

– De har gått in med huvudnyckel. Det svider som in i helvete, säger Niklaus Storås som driver campingen.

Han har övervakningskameror i lokalen och på bilderna kan man se två personer, den ene går in och vittjar kassapparaten medan den andre håller vakt.

– De slår in i koden fel, men blir lurade av att kylen tystnar när de går in. Så när de tror att de larmar av men sedan går larmet, säger Niklaus Storås.

Utreds av polis

Polisen utreder nu hur inrbottstjuvarna fått tag i huvudnyckel – samt hur dagskassan på 10 000 kronor förvann.

Campingen har på sin Facebook-sida publicerat bilder från övervakningskamerorna, vilket kan vara brottsligt om den enskilde ”lider skada”. Niklaus Storås menar dock att man inte vill hänga ut tjuvarna.

– Någonstans måste vi kunna hjälpa polisen och oss själva. Vid förra inbrottet lyckades vi lösa det genom kamerorna. Vi vill ha få in tips så polisen kan ha tag i vem som sårat vår rörelse. Sedan tar vi bort inlägget, säger han.

I klippet ovan kan du se tjuvarna bryta sig in på campingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.