I klippet: Hör höggravida Frida Lundin Frank berätta om oron inför förlossningen om drygt en vecka. Foto: Lisa Chröisty/SVT

Höggravida Frida: ”Läskigt att inte veta om de har tid för mig”

Publicerad

Uppsalabon Frida Lundin Frank är höggravid med sitt första barn som beräknas födas om en dryg vecka. Trots att hon försöker hålla sig lugn finns en oro för att barnmorskorna vid förlossningen på Akademiska sjukhuset inte ska räcka till.

– Jag hoppas att jag kommer in på en lugn dag och att det inte blir några komplikationer, säger hon.

I samband med den pressade situationen på förlossningen i flera regioner, skapas en oro hos föräldrar som väntar barn. För Frida Lundin Frank, som ska föda sitt första barn vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, känns förlossningen både spännande och skrämmande.

– Jag försöker att lita på vården även fast det är en speciell situation och det inte finns tillräckligt med personal. Jag bara hoppas att allt kommer gå bra, säger Frida Lundin Frank.

I klippet: Hör mer om oron inför förlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.