Foto: TT/Privat

Studenter både positiva och negativa till förbudet

Publicerad

Ingrid Jacobson går tredje terminen på juristprogrammet vid Uppsala universitet. Hon är därmed en av dem som berörs av förbudet mot att använda bärbara datorer på seminarier.

Förbudet mot bärbara datorer under vissa seminarier på juristutbildningen i Uppsala har retat upp många studenter. Men det är inte alla som är enbart negativa till förbudet.

– Jag tycker att det i stort sett är en väldigt bra idé. Det är lättare att ta anteckningar under seminarierna och man blir mindre distraherad än när man har dator, säger Ingrid Jacobson som läser tredje terminen på juristprogrammet.

Hon är en av de som berörs av förbudet. Ingrid Jacobson berättar att många är kritiska och menar att studenterna är vuxna människor som kan ta eget ansvar.

– Det spelar ingen roll för mig. Men det är aldrig bra med tvång, utan majoriteten av oss elever hade nog föredragit valfrihet, säger hon.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Studenter på juristprogrammets andra och tredje termin får inte använda dator på seminarierna den här terminen. Foto: TT/Fredrik Persson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

uppsala

Mer i ämnet