Foto: SVT

Hotellchefen: ”Efter coronalarmet har det rasat in avbokningar”

Uppdaterad
Publicerad

Precis som i övriga Sverige påverkas de lokala företagen i Enköping av den rådande oron för corronavirusets spridning. En av de näringar som drabbats hårt är hotellbranschen.

– Sedan förra veckan så har det rasat in avbokningar. Vi tappade 60 procent av våra bokningar för mars på två dagar förra veckan säger Anna Anna Rasch Olsen, chef på Hotel Park Astoria.

Då situationen är så pass ny så har Enköpings kommun i nuläget inte någon konkret handlingsplan på hur man kan hjälpa drabbade företag. Men stöd finns att få.

– Vi följer hur det går för företagen så vi kan sätta in stödåtgärder ifall det behövs, säger Cissi Lööv, näringslivschef på Enköpings kommun.

Men trots trots att det finns oro både hos allmänheten och hos företagen, så försöker man se positivt och hjälpa varandra.

De företag som SVT Nyheter Uppsala har varit i kontakt med har i nuläget inte behövt säga upp någon personal.

Hör företagarna i Enköping berätta mer om det i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet