Enligt Handelskammarens regionchef i Uppsala län, Tomas Stavbom, kan flera tusen arbetstagare riskera att förlora sina jobb på grund av coronakrisen. Foto: SVT

50 000 jobb i fara i länet: ”Det här är en rysare”

Uppdaterad
Publicerad

De hårt drabbade branscherna sysselsätter idag cirka 26 tusen anställda i Uppsala län, och om dessa företag skulle gå i konkurs så kan det alltså leda till att tusentals personer kan förlora sina jobb menar Tomas Stavbom, regionchef vid Handelskammaren i Uppsala län.

Det som händer just nu kommer drabba hela näringslivet, men vissa branscher kommer att påverkas mer än andra. Exempelvis som handel, och tjänstsektorn, restaurang samt evenemang och konferensanläggningar.

I Uppsala län riskerar mellan 25 000-30 000 arbetstillfällen att försvinna och cirka 20 000 på Arlanda om företagen går i konkurs.

– Det här en otrolig rysare, och de som riskerar att slås ut är de som är nya på arbetsmarknaden, kanske är lågutbildade och de som är nya i Sverige, säger Tomas Stavbom.

För att höra mer om hur näringslivet ser ut i länet så kan du titta på klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet
Mer Uppsala
Mer Nyheter