IFU Arena på Gränby sportfält. Foto: Privat/Otto Simonsson

IFU Arena varslar 20 av 26 medarbetare

Uppdaterad
Publicerad

Den föreningsägda arenan i Uppsala hade precis vänt minus till plus då coronaviruset slog till och nu tvingas IFU varsla större delen av personalstyrkan. Allt för att överleva på sikt, enligt vd Tobias Svensson.

Den 6 mars lämnade han in en rapport till styrelsen om att man såg ut att vända minus till plus. Arenan såg ut att efter två tunga år kunna redovisa ett plusresultat på 600 000 kronor. Men det var då.

– På tio dagar har allt förändrats. Det här är så tråkigt men vi har fått avbokningar av event och mässor och måste nu varsla 20 av 26 medarbetare, säger IFU Arenas vd Tobias Svensson som tillträdde posten 1 november.

– Vi hade precis börjat se en lyckad förändring när detta nu händer. Det är 16 föreningar som är ägare och vi måste stänga ner för att överleva. Det har man redan gjort med liknande verksamheter i andra länder.

Har miljonlån

Det föreningsägda bolaget har ett lån på 300 miljoner kronor och nu hoppas man få till ett möte med kommunen för att säkra arenans framtid.

– Det kan mycket väl vara så att värmen kommer och man hittar vaccin som gör att det går över men oron sträcker sig även över hösten så det här blir en tufft 2020 för oss.

Riksidrottsförbundet meddelade på onsdagen att föreningar runt om i landet förlorar omkring 500 miljoner kronor på 1 800 inställda evenemang under mars och april månad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet