Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hunden Håkan vann pris – blir frimärksmotiv. Foto: privat

Hunden Håkan vann pris – blir frimärksmotiv

Publicerad

Över 30 000 hundar i hela landet deltog i tävlingen – med priset att bli ett frimärksmotiv. Totalt utsågs fem vinnare och hunden Håkan från Örsundsbro är en av dem.

Det är Postnord tillsammans med föreningen Svenska Kennelklubben, som arrangerar tävlingen. En av vinnarna är Håkan, av rasen Bichon havanais. Vinsten innebär att hunden får pryda ett frimärke.

– Alla behöver en söt hund som Håkan på ett frimärke, säger Fredrik Rickling, som med flickvännen Matilda Eriksson, äger hunden Håkan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör husse Fredrik Rickling om hunden Håkans vinst Foto: privat

Västgötaspets, Athos och Fanny från Västkusten

Athos och Fanny utstrålar både energi och livlighet. Två mångsidiga hundar som roar sin omgivning och tillhör en av Sveriges nationalraser, känd sedan vikingatiden.  Valet blev på ”två stora hundar i litet format”.

Bichon havanais, Håkan, Enköping

Håkans underbara uppsyn charmade samtliga jurymedlemmar. En liten och udda ras som både är tillgiven, lekfull och något av en clown. Trots sin lilla storlek har han alltid stor koll på sin omgivning.

Blandras, working kelpie/border collie, Ailo, Arvidsjaur

Ailo är en blandning av working kelpie och border collie vilket gör honom till en utmärkt arbetande hund inom rennäringen. Ailo arbetar 365 dagar om året oavsett väder och vind. Juryn ser Ailo som en uppgraderad version av dåtidens gårdshund ”Karo”.

Golden retriever Woody, Linköping

Woody utstrålar rasens så typiska trygghet i hans vänliga och tillitsfulla uttryck. En vacker hund som representerar en av världens populäraste hundraser.  Juryn förstår att Woody är en självklar apportör när dagens post levereras.

Whippet, Olsson i Stockholm

Olsson är en graciös, vänlig och sportig whippet i elegant förpackning. Olsson är en försynt och tystlåten herre med smak för det goda i livet. En av landets många ”kontorshundar”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer