Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet förklarar rekryteraren Anna Nord om den nya trenden och SVT träffar massor av hundar som trivs på sina ägares jobb. Foto: SVT/Hedda Boger

Hundar på jobbet – allt vanligare i Uppsala efter pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Det var många som skaffade hund under pandemin, något som kan ställa till problem när man nu är tillbaka på kontoret. Rekryteringsföretag i Uppsala menar att allt fler arbetssökande efterfrågar möjligheten att ha hund på jobbet. På SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt, har man sedan många år tillbaka haft ett hundrum.

– Vi vet att folk söker sig hit på grund av hundrummet, säger Louise Treiberg Berndtsson, sektionschef på SVA.

I kölvattnet efter pandemin har frågan om möjligheten att ha hund på jobbet blivit vanligare.

– Innan pandemin var det en ovanlig fråga från arbetssökande men nu hör vi det allt mer. Men det är såklart inte möjligt på alla arbetsplatser, säger Anna Nord, verksamhetschef på Jobbet.se.

Redan 2003 erbjöd SVA hundrum till de anställdas hundar. Detta infördes efter ett beslut som förbjöd hundar att vistas i arbetsplatsens vanliga lokaler.  

I klippet träffar SVT massor av hundar som trivs på sina ägares jobb.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.