Alla planerade operationer på Akademiska sjukhuset i Uppsala har ställts in sedan i fredags förra veckan. Foto: SVT

Hur har du påverkats av leverantörsstrulet på Akademiska?

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i fredags förra veckan har det varit stopp för alla planerade operationer på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Bakgrunden är omfattande problem med sena och uteblivna leveranser av sjukvårdsmateriel.
Har du drabbats av en inställd operation, jobbar du på sjukhuset, eller har du följt det hela utifrån?
Dela med dig av dina tankar kring krisen på Akademiska.

SVT rapporterade · Operationsstopp på Akademiska

14.25
Hej!
Strulet med leveranserna av sjukvårdsmateriel har slagit hårt mot Akademiska. 100 operationer har ställts in sedan operationsstoppet infördes i fredags, varav 30 var för barn. Patienter beskriver besvikelse och bland personal i verksamheterna finns en stor oro för att nödvändigt materiel ska ta slut.
Vi vill gärna höra vad du tänker om det som händer.
14.26
Ja det har man verkligen känt av och att personalen går på knäna för att hitta material. Har vart inlagd i några dagar.
14.35
Jag har idag fått en sedan lång tid tillbaka till idag planerad operation på handkirurgen genomförd. Jag hade trott att den skulle ställas in, men så var inte alls fallet. Mindre kliniker har tydligen bättre framförhållning vad gäller material. Det fanns även papper på toaletterna. Så hela sjukhuset verkar inte vara drabbat. Bör nog framhållas, så att inte alla utgår från att allt är uppskjutet. Fungerade bra med trevlig personal.
14.35
Ska opereras i början på november. Får problem om op skjuts upp. Har planerat ALLT runtomkring det datumet.
14.54
Det är inte Akademiska sjukhusets "fel" att den nya leverantören inte lyckats nå upp till sitt löfte i upphandlingen vad gäller leveranser av materiel till sjukhuset. Att, som leverantören gör, skylla på att man inte anade "omfattningen" av varor måste nog vara en bortförklaring som inte håller. Eller, det kan väl inte vara så att sjukhuset inte själva, i underlaget, missat omfattningen av antalet varor?
14.54
Min dotter skulle skrivas in igår på onsdagen för operation på torsdagen. Vi anlände till avdelningen tog längd och vikt och började sedan ett samtal med läkaren. Mitt i samtalet fick vi information att alla planerade operationer veckan ut var inställda. Efter 45 min var det bara att vända på klacken och åka hem.
15.26
Skulle ha opererats inom 14 dagar från besöket. Den 14:e dagen var igår. Har inte hört någonting från UAS. Har en växt i ena toncillen och man vet inte det är cancer eller inte förrän operationen görs. Viktigt att sådana operationer sker omgående. Känner mig rädd och frustrerad.
15.49
Hej Rolf.
Du tycker inte att det är sjukhusets fel att leverantören brister. Jag trodde att de har ansvaret för att välja välfungerande leverantörer. Några i ledningen bör ta sitt ansvar och avgå eftersom det varit en pinsamt dålig hantering.
16.01
Om Apotektjänst, upphäv kontraktet. Det kommer nog bli flera gånger som dom inte klarar av leveranser.
16.01
Att landstinget tillåter att ett sånt bolag får vara med, är det insiderförhandlingar?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Mer i ämnet