Foto: Pontus Stark/SVT

Hyresvärdens tydliga uppmaning till studenterna: Inga halloweenfester!

Uppdaterad
Publicerad

Hyresvärden Heimstaden går ut med en uppmaning till studenterna inför helgen: Festa inte på halloween.

– Vi tyckte att det här var ett utmärkt tillfälle att ta vårt ansvar och påminna om detta, säger Ann-Katrin Olsson, regionchef på företaget.

P4 Uppland var först att rapportera om hyresvärdens drag. Vid varje ingång sitter lappar med budskap om att följa rådande restriktioner.

Det har gått drygt en vecka sedan Folkhälsomyndigheten beslutade om skärpta allmänna råd i Uppsala län. Däri ingår bland annat att undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.

Coronaviruset i Uppsala

– Det får vara slutfestat nu, sade dessutom statsminister Stefan Löfven (S) under en pressträff den 22 oktober.

Halloweenfest: En tradition

På Sernanders väg i Flogsta finns omkring 2 000 studentlägenheter. Att det vanligtvis kan förekomma partajande här är knappast någon hemlighet. Så även kring halloween.

– Det är en stor festtradition med halloween. I mitt kompisgäng lyssnar man på de nya restriktionerna men jag har hört om många fester som ska bli av, säger studenten Henrik Jonsson som har bott i ett av höghusen i två år.

Samtidigt vittnas det om att festandet har minskat sedan pandemin bröt ut.

– Antalet störningsärenden har minskat vilket talar för det, säger Ann-Katrin Olsson.

Hör mer om det i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet