Foto: Christoffer Urborn/SVT

Uppsala universitet: ”Den farliga smittspridningen är utanför campus”

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala universitet håller kvar vid sina tidigare corona-anpassningar för studenterna efter de skärpta lokala råden från Folkhälsomyndigheten. Men det kan bli aktuellt att sätta in fler tentatillfällen.

En hel del av undervisningen vid Uppsala universitet hålls redan digitalt med anledning av coronapandemin, och det finns distansvärdar som ska se till så att de som rör sig i universitetslokalerna ska hålla avstånd.

Håller fast vid åtgärder

Under tisdagen kom Folkhälsomyndigheten med skärpta lokala råd som gäller just Uppsala eftersom smittspridningen ökat och märks i form av ökad belastning på sjukvården. De innebär bland annat att alla uppmanas att undvika kollektivtrafik och att undvika fysisk kontakt med de man inte bor med. Men på Uppsala universitet håller man kvar vid de tidigare åtgärderna.

– Den farliga och stora smittspridningen är utanför campusområdet, säger Johan Tysk, vicerektor vid Uppsala universitet.

Hör mer i klippet om hur universitetets ledning resonerar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.