Familjen Lagrange fick oönskat besök för två veckor sedan. Foto: SVT

Inbrottsvåg drabbar länet – 25 inbrott på 25 dagar

Uppdaterad
Publicerad

Antalet inbrott i Uppsala län har nått en peak nu i november. Minst ett inbrott om dagen enligt siffror från polisen, som uppmanat kontaktpersonerna i Grannsamverkan mot brott att hålla ett vakande öga. Christer Lindhök är kontaktperson i Lövstalöt och han uppmanar alla att ställa upp för varandra.

– Det är en peak nu i november med 25 ärenden i Uppsala län, säger Jonas Eronen, presskontakt vid polisen som manar allmänheten att hellre ringa polisen en gång för mycket, än en gång för lite.

– Ser du okända personer eller bilar så ring. Vi lägger ihop två och två och det är ofta slumpen som gör att vi kan gripa misstänkta, säger han.

Hos familjen Lagrange tog sig tjuvarna in genom en altandörr.

– Det ena är praktiska skador, det andra att man inte kan känna sig trygg i sitt eget hem längre, säger Dorothea Lagrange.

Christer Lindhök är kontaktombud för Grannsamverkan mot brott i Lövstalöt.

– Tjuvarna brukar lägga en kvast på trappan för att kolla om någon är hemma. Sånt kan vi grannar hjälpas åt att ta bort, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.