Sveriges och Sirius match spelas under samma dag. Foto: Björn Larsson Rosvall, TT

Juli månad blir Sirius nästa utmaning

Publicerad

På tisdag väntar en fotbollsdubbel. Först VM-spänning med Sverige mot Schweiz och sedan höstångest med Sirius mot Sundsvall.

Efter en tung vår parkerar Sirius sist i allsvenskan på samma poäng som nykomlingen Dalkurd. Men trots den senare tidens sportsliga motgångar hoppas man publiken hittar tillbaka nu när allsvenskan går igång igen efter uppehållet.

Och Sirius går igång bara timmar efter Sveriges viktiga åttondelsfinal i Ryssland.

– Vi har planerat som vanligt inför den här matchen och hoppas att det finns ett stort fotbollsintresse nu och att man vallfärdar till Studenternas, säger Sirius klubbchef Michael Lundgren.

Och än så länge tycker han att publikintresset har varit bra.

– Man hinner ju att först titta på Sverige och sedan komma och stötta oss.

Nya biljettlösningar

Just nu snittar Sirius 4 404 personer att jämföra med Hammarby som är bäst i Sverige när det gäller publikligan och ett snitt på 25 005 personer.

– Vi vet att det blir tufft att locka publik i juli men vi försöker nu med lite nya biljettlösningar, fortsätter Sirius klubbchef som inte tror på några gratismatcher eller andra jippon.

– Det viktiga är resultaten och då kommer publiken.

Nu har historiskt sett Sirius och många andra lag haft problem att dra den stora publiken till matcherna i juli men det finns en förhoppning att motståndet kan locka. Förutom Sundsvall så väntar Malmö FF, IFK Göteborg och Dalkurd.

Botten för Dalkurd

Och just Dalkurd har det motigt. Det nya Uppsalalaget, som har sin bas i Borlänge men flyttat till Uppsala för att spela matcher i Gävle (!), har gått ännu sämre. Sportsligt delar man jumboplatsen med Sirius och publikmässigt är man sämst i landet då man haft ett snitt på 1 087 personer.

Publikintresset

Publikintresset för Sirius senaste fem hemmamatcher innan uppehållet.

Sirius-Häcken

Publik: 3 230

Sirius-AIK

Publik: 6 189

Sirius-Örebro

Publik: 3 534

Sirius-Trelleborg

Publik: 2 928

Sirius-Djurgården

Publik: 6 192

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.