Armand Duplantis Foto: AP

Klart: Armand Duplantis flyttar till Uppsala i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis som sedan länge tävlar för Upsala IF har nu klart med boende – och kommer att flytta till Uppsalas Svartbäcken redan i sommar om allt går enligt planerna.

– Han har letat lägenhet i några år. Senaste åren har han bott på hotell. I somras lånade han en lägenhet i Uppsala, säger Henrik Wennberg, Upsala IF:s sportchef till SVT Uppsala.

– Att bo i en resväska vill man inte göra jättelänge. Nu har han fått hjälp av en mäklarfirma i stan med en lägenhet.

UNT var först med att berätta att det nu är klart med boende i Uppsala.

Enligt Wennberg vill jättetalangen Duplantis nu känna sig för i vilket område han kan tänka sig att köpa en lägenhet. I sommar kommer han att bo i Svartbäcken.

När kommer han hit?

– Det är sagt månadsskiftet maj-juni så det är veckan som kommer. Det har varit svårt få en flight från Louisiana till Arlanda. Och att få med sig stavarna är alltid ett gissel.

Tanken är att Armand Duplantis ska tävla i Oslo om ett par veckor i ”Impossible games”. Det blir första tävlingen för säsongen.

– Jättekul, så klart! Att ha honom i staden och på IFU och i gymmet.

– Man sätter en helt ny stavlåda inför SM i sommar i Uppsala och en ny stavhoppsmatta har kommunen köpt också. Så det ska bli kul att se honom hoppa i sommar, säger Upsala IF:s sportchef Henrik Wennberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.