Två personer knivskars i samband med ett bråk på Kungsgatan i centrala Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala

Knivdåd på Kungsgatan i Uppsala – nu kommer domen

Publicerad

Nu har domen kommit när det gäller knivbråket på Kungsgatan i Uppsala i fjol där två personer knivskars. Två män döms för bland annat grov misshandel men de frikänns för försök till mord.

I början av september förra året knivskars två personer  i samband med ett bråk och en bilprejning på Kungsgatan i  Uppsala. Tolv personer åtalades för olika brott, bland annat mordförsök och grova narkotikabrott, eftersom ett stort parti narkotika hittades under polisutredningen.

Nu har domen kommit och i den står det att sex av de sju tilltalade kan knytas till överfallet men endast två av de, döms för att ha deltagit i våldet. Åklagaren ville i första hand döma männen för försök till mord men de döms till grov misshandel eftersom det inte är styrkt att haft för avsikt att döda målsäganden. Männen döms till tre års fängelse vardera.

Två andra män döms också i samma dom för grovt narkotikabrott för att ha överlåtit eller förvarat narkotika och tre andra fälls för att ha transporterat narkotikan. De två som döms för grova narkotikabrott döms till tre års fängelse respektive ett år och sex månaders slutenungdomsvård.

Dessutom prövades ett antal andra åtalspunkter som trafikbrott och andra i sammanhanget mindre allvarliga brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer