Knivsta söker nytt gatukök intill bussterminalen. Foto: TT/SVT

Knivsta söker gatukök

Uppdaterad
Publicerad

Nu annonserar Knivsta kommmun efter ett gatukök. Det rör sig om 200 kvadratmeter intill busstationen i centrala Knivsta. ”Vi har flera intressenter”, säger Klas Bergström (M), kommunstyrelsens ordförande.

Den utdragna konfliken mellan Knivsta kommun och korvmojjen har undgått få. Den slutade i tingsrätten till Knivsta kommuns favör. Men nu skrivs nästa kapitel i Knivstas jakt på ett nytt gatukök.

– Den mark som hela tiden erbjöds till Mojjens ägare, men som han tackade nej till, behöver vi få uthyrd. Nu hoppas vi att någon kan driva ett gatukök där, säger Klas Bergström (M), kommunstyrelsens ordförande.

Bråket om korvmojjen

Flera intressenter

Området som kommunen vill hyra ut ligger intill bussterminalen i centrala Knivsta, ett stenkast från pendeltågsuppgången. Det rör sig om 200 kvadratmeder av sten- och betongplattor platsen ”är förberedd för anslutning av el, vatten och avlopp och upplåts i befintligt skick”, enligt Knivsta kommuns annons.

– Vi uppmanar intresserade att söka. Vi har redan flera intressenter, säger Klas Bergström (M).

Senast den 2 oktober vill Knivsta kommun ha in ansökningar.

SVT har sökt Mojjens tidigare ägare Staffan Vikström utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråket om korvmojjen

Mer i ämnet