Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Spexets regissör Hedda Gabrielson Delin och producent Alfred Stannow Lind berättar i klippet varför de valde Knivsta som Sveriges tråkigaste stad. Foto: SVT

Knivsta är Sveriges tråkigaste kommun – enligt nationsspexet

Publicerad

I dag lördag går den sista föreställningen av Marsspexet på Stockholm nation av stapeln. En trevlig tillställning, men kanske mindre trevlig om du är Knivstabo.

Spexet handlar om att Per Albin Hansson åker land och rike runt för att sälja in folkhemmet, utan några större framgångar. Ända tills han kommer till Knivsta. I föreställningen funkar konceptet i kommunen just för att det är Sveriges tråkigaste stad.

– Vi ville egentligen att det skulle handla om Eslöv men det kändes lite långt bort, säger Hedda Gabrielson Delin, regissör.

”Håller inte med”

Pierre Janson (KNU), ordförande, Knivsta.Nu, håller inte riktigt med om premissen – men kan förstå tanken ur ett studentperspektiv.

– Det är många som åker till Uppsala från Knivsta för att göra saker.

I videon förklarar regissören och producenten bakom spexet varför man valde just Knivsta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.