Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Antonios Antoniadis/SVT/Fredrik Sandberg/TT

Kommunchefen om stenkastningen i Heby: ”Bedrövligt”

Uppdaterad
Publicerad

UL-bussar till Heby har drabbats av sten- och äppelkastning. Ett tiotal incidenter under september har gjort att bussarna dragits in kvällstid. Nu vill kommunen införa nattvandring och fler poliser.

– Det är ett bedrövligt beteende, säger Emma Burstedt, kommunchef i Heby kommun.

Mellan klockan sju på kvällen och fyra på morgonen stannar UL-bussarna inte i Heby tätort. De stannar endast längs väg 72 där ett par tillfälliga hållplatser upprättats.

– För invånarna i Heby kommun är kollektivtrafiken väldigt viktigt. Vi är därför verkligen bekymrade över den här situationen, säger Emma Burstedt.

Förlängning av stoppet

På måndagen skulle stoppet ha hävts, men istället fattades ett beslut om förlängning till och med tisdag kväll. Nu ska Heby kommun – tillsammans med UL och polisen – ha ett nytt möte på onsdag med förhoppningen att släppa på trafiken som vanligt.

Men en ny förlängning för stoppet är inte uteslutet.

– Vi kan inte släppa in bussarna igen innan vi har en tydlig handlingsplan för att resorna ska vara säkra, säger Emma Burstedt.

I klippet: Så ska Heby kommun få stopp på stenkastningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.