Beslutet gäller samtliga UL-bussar och kvällsturer till Heby. Foto: Oscar Olsson/TT

Stenkastning mot bussar i Heby – linje stoppas på nytt

Uppdaterad
Publicerad

På grund av stenkastning är busstrafiken till Heby från Uppsala indragen under kvällstid. Nu förlängs stoppet.

– Vi måste kunna garantera säkerheten för förare och resenärer, det kan vi inte i nuläget, säger Maria Hasselgren, presschef, Region Uppsala, Trafik och samhälle.

Beslutet om att ändra färdvägen för UL-bussarna till Heby togs under förra fredagen. Anledningen är ett tiotal fall av stenkastning mot bussar som ägt rum i september. Från början var tanken att stoppet bara skulle gälla under helgen.

Nya beslutet

Nu har UL tillsammans med Heby kommun och polisen beslutat att förlänga stoppet till och med 04.00 natten till fredag. Då ska man ta ett nytt beslut

Kollektivtrafik

– Det är viktigt att informationen når ut så att människor förstår hur farligt det här är. I värsta fall kan stenkastning leda till en allvarlig trafikolycka. Därför behöver vi ett par extra dagars stopp, säger Maria Hasselgren

UL-bussarna stannar nu ute på väg 72 istället för inne i Heby. Just nu har ett par extra tillfälliga hållplatser satts upp längs vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kollektivtrafik

Mer i ämnet