Kommunpolitiker utbuad på Bolandsgymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Just nu informerar kommunalrådet Caroline Andersson (S) eleverna på Bolandgymnasiet och GUC om nedläggningen.

Media får inte vara med på mötet – men informationen verkar inte tas emot på ett bra sätt. SVT:s reporter på plats, Minna Korsgren, rapporterar om att det politikerna buas ut.

I går informerades personalen på Bolandgymnasiet och GUC om att kommunen planerar att stänga ned skolorna från och med höstterminen 2017.

Utbildningen planeras att flyttas till Jälla- och Lundellska skolan. En en del inriktningar kommer dessutom att läggas ned.

Skolnedläggning GUC och Boland

I dag var det dags för politikerna tt möta eleverna. Och mottagandet var inte varmt.

– Det pågår ett möte i cafeterian, men media är inte välkomna, berättar SVT Nyheter Uppsalas reporter Minna Korsgren, och tillägger:

– Det låter som att eleverna buar inne på mötet, så det är nog inga populära besked som lämnas.

Utanför mötet träffar SVT Nyheter Uppsala två elever, Percilia Welander och Asal Faysal som båda går på flygteknikprogrammet, och som är upprörda över besekedet:

– Det är det enda lärlingsprogrammet inom flygteknik, och nu ska det läggas ned. Vi känner folk som skulle söka hit till nästa termin, men nu lägger man ned. Hade vi vetat det här så hade vi aldrig sökt till det här programmet, säger Percilia och Asal, som känner oro även om beskedet just nu är att de kommer att få fullfölja utbildningen:

– Man är orolig för att lärarna ska söka sig bort nu när programmet ska läggas ned.

Percilia och Asal är också kritiska över den dåliga informationen.

– Vi läste det först på SVT:s hemsida. Sen kom det ut information på skolans hemsida från gymnasiechefen i går kväll, men den informationen väckte bara fler frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolnedläggning GUC och Boland

Mer i ämnet