Tårtorna på bilden har inget med inspektionen att göra. Foto: SVT

Konditori kritiseras vid inspektion

Uppdaterad
Publicerad

Ett konditori i Håbo kommun visade sig ha flera birster i livsmedelshantering vid en inspektion. Bland annat ska personalen sakna ordentlig utbildning i hygien.

Inspektionen gjordes den 21 juli och i kommunens kontrollrapport framkommer det att konditoriet brister på flera punkter när det kommer till livsmedelshantering och hygien. Inspektören bedömer bristerna som allvarliga.

Bland annat ska en allergiinformationskylt ha saknats vid inspektionen, förhöjda temperaturer i kyldisk med tårtor och bakelser ska ha uppmätts, personalen saknade ordentlig utbildning i livsmedelshantering och hygien och flera bröd ska ha saknat datummärkning och uppsatta rutiner för detta ska vid inspektionen inte ha funnits.

Konditoriet ska nu åtgärda bristerna så fort som möjligt. En ny inspektion är också inplanerad för att se att bristerna åtgärdats.

Vid en inspektion gjord förra året hade konditoriet inga anmärkningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer