Foto: Utryckning Uppsala

Kroppen i Forsby brändes på plats

Uppdaterad
Publicerad

Flera av varandra oberoende källor säger till SVT Nyheter Uppsala att mycket pekar på att kroppen som hittades i Forsby under torsdagsmorgonen har brännskador. Och att det har brunnit i anslutning till fyndplatsen.

Kroppen som hittades i Forsby under torsdagsmorgonen försökte eldas upp på platsen. Det uppger flera av varandra oberoende källor till SVT Nyheter Uppsala.

– Det börjar inte brinna av sig självt där vid den här tiden på dygnet, säger en person med insyn i ärendet.

Strax innan polisen fick veta om fyndet, så ryckte räddningstjänsten ut på ett larm till Forsby.

Larm om brand

Det var vid 05.39 som räddningstjänsten åkte ut till den aktuella platsen mellan Knivsta och Odensala. Storstockholms räddningscentral bekräftar larmet och säger att det handlade om brand i en rishög, utomhus.

SVT Nyheter Uppsala har genom flera källor lyckats ringa in platsen för branden, som ligger innanför polisens avspärrning, i närheten av en kraftledningsgata och i direkt anslutning till den plats som undersökts av polis under torsdagsmorgonen.

Polisen har tidigare kommenterat att kroppen som påträffades var sargad. Polisen har också sagt att det är ”omständigheterna” kring kroppen som gör så att de inte kan utesluta mord.

Förundersökningsledaren Ove Dahlberg har tidigare kommenterat fyndet i P4 Uppland. På en fråga om kroppen är ”illa tilltygad” svarade han:

– Ja, på något vis.

Obduktion ska göras

 Men några frågor om brännskador vill han inte besvara på måndagen:

– Jag avvaktar kommentarer i nuläget, säger Ove Dahlberg.

Kan du dementera de uppgifter vi har, att det brunnit innanför avspärrningen?

– Jag vill varken bekräfta eller dementera i nuläget. Vi avvaktar den obduktion som ska göras imorgon.

En källa med insyn säger till SVT Nyheter Uppsala att en brännskadad kropp kan vara svår att identifiera. Men om så är läget i det här fallet vill hen inte kommentera.

Misstänkt mord

Mordutredningen fortsätter nu och tekniker har samlat in flera föremål från platsen. Bland annat har en kniv hittats vid infarten till Forsby. Vad mer som hittats och eventuella samband med kroppen som hittats vill polisen inte gå in på.

DNA-prov ska vara tagna på kroppen, och skickade till analys.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

FORSBYMORDET

Mer i ämnet