En kvinna blev under natten mot onsdagen utsatt för ett våldtäktsförsök i centrala Uppsala. Foto: SVT/Therese Hallqvist

Kvinna utsatt för våldtäktsförsök i centrala Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Vid 02-tiden natten mot onsdagen utsattes en kvinna för ett våldtäksförsök på Linnégatan i Uppsala. Det är det fjärde misstänkta våldtäktsfallet på fyra dygn i Uppsala.

Det var flera personer som ringde in till polisen om att de hört en kvinna skrika efter hjälp.

– En patrull hittade kvinnan och det bedöms vara ett våldtäktsförsök. En man har kommit upp bakom kvinnan och slitit ner henne på marken, säger Thomas Bertze, rlc-befäl vid polisregion Mitt.

Gärningsmannen ska därefter ha avbrutit och sprungit från platsen.

– Ett flertal patruller har arbetat i ärendet och vi har även haft hundspårning. Det finns ingen misstänkt och därmed ingen frihetsberövad.

Det har under senaste veckan skett två misstänkta våldtäkter samt ett misstänkt våldtäktsförsök i Uppsala. Polisen kan inte utesluta att det finns ett samband.

– Det utreder man naturligtvis, och det är en naturlig del i utredningen. I nuläget är det för tidigt att säga om det finns ett, säger Thomas Bertze.

Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.