Någon form av explosion har inträffat i centrala Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala

Explosion vid nattklubb i centrala Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 03.15 får polisen in flera samtal om en hög smäll i centrala Uppsala.

– Det har inträffat någon form av explosion utanför en nattklubb. Det finns inga uppgifter om några personskador, säger Toni Frank, ledningsbefäl vid Räddningscentralen Mitt.

Explosionen var kraftig och inträffade utanför en nattklubb på Nedre Slottsgatan vid kvart över tre på måndagsmorgonen. Den ska ha känts ända till Sunnersta. Enligt polisen är det för tidigt att säga vad det är som har exploderat.

– Nationella bombskyddet jobbade ett par timmar på platsen och har precis avslutat. Avspärrningarna består, säger Andreas Örth som är RLC-befäl vid polisregion Mitt.

En bil skadad

Detonationen ska ha skett på baksidan av nattklubben.

– Det ska vara materiella skador på platsen, bland annat någon bil. Jag har inga exakta detaljer om vad, men det ska inte vara några skador på bostadshus vad jag känner till, säger Andreas Örth.

Inga personer ska ha skadats vid explosionen.

– Nu återstår en teknisk undersökning, säger han.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.