Foto: Utryckning Uppsala

Man beskjuten i bil – skadeläget stabilt

Uppdaterad
Publicerad

En person fördes till sjukhus och efter en skottlossning i Gottsunda centrum i Uppsala under onsdagskvällen. En förundersökning om mordförsök är inledd, men ingen är ännu gripen. Skadeläget för den man som sköts är stabilt.

Klockan 18.16 larmades polisen till Gottsunda centrum efter att flera anmälningar inkommit.

– Vi fick in flera larm om skottlossning. Just nu har vi flera patruller på plats för att utreda vad som har hänt, sade Linda Wideberg, presstalesperson vid polisen.

Enligt ett vittne till SVT Nyheter ska flera skott ha avlossats mot en bil.

– Målsägande ska ha suttit i en bil och ska där ha blivit beskjuten. Vi har mer information som vi inte kan gå ut med för att inte förstöra utredningen, bekräftar Linda Wideberg.

Polisen bekräftade senare att en person fördes till sjukhus, men hade då ingen information om skadeläget.

Enligt TT var det en man som skottskadades. Vid 01-tiden natten mot torsdagen uppger polisen att den skottskadades tillstånd är stabilt och inte livshotande.

Den skottskadade bilen. Foto: Utryckning Uppsala

– Vi har spärrat av för att få jobba i lugn och ro. Vi har även tekniker på väg som ska säkra eventuella fynd på brottsplatsen, sade Linda Wideberg inledningsvis.

”Särskild händelse” inledd – arbetet kräver stora resurser

– Vi prioriterar allt vi kan på det här, säger Linda Wideberg.

En särskilt händelse har inletts. Det innebär att polisen har gått upp i stab, med resurser och personer avsatta för att arbeta enbart med denna händelse. En parallell polisstyrka arbetar på som vanligt.

– Det upprättas vid en plötslig och oförutsedd händelse. Vi får större verktygslåda och upprättar en stab med specialistfunktioner, säger Linda Wideberg.

Förhör har genomförts och polisen jobbar fortsatt med inre spaning och sammanställning av förhör.

Söker med helikopter

Polisen söker även av ett större område med hjälp av helikoptrar.

– Vi vill skanna av ett större område och vi har större förutsättningar med helikoptrarna. Vi letar efter sådant som bryter mot normen, men vi vill inte gå in på vad mer i detalj, säger Linda Wideberg.

Vet du mer eller har du bild/video? Tipsa oss på uppsala@svt.se.

Foto: Utryckning Uppsala

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.