Foto: SVT

En person död efter skottlossning i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En man är död och en man vårdas på sjukhus efter en skottlossning i Gränby i Uppsala på fredagskvällen. Ännu på lördagseftermiddagen har ingen gripits eller anhållits i sin frånvaro, enligt polis och åklagare.

– Jag pratade med jouråklagare för en knapp timme sedan. Då var ingen frihetsberövad, säger Karl Jigland vid åklagarmyndighetens presstjänst vid halv tiotiden på lördagsmorgonen.

Flera personer larmade om att det skjutits i Gränby i Uppsala klockan 21.38 på fredagen och två personer skadades svårt under skottlossningen.

Skjutningarna i Uppsala 2018

En av de skadade männen avled under natten på sjukhus och en jouråklagare leder nu en förundersökning om mord och mordförsök.

– Utredningen fortsätter. Det är det enda jag kan säga just nu, säger Karl Jigland till SVT Nyheter.

Oklart motiv

Ett stort område spärrades av för en teknisk undersökning och målsägaren som utsattes för ett försök till mord ska höras när det är möjligt. Polisen hänvisar till åklagaren för kommentarer.

– Nu är ärendet överlämnat till åklagare. Sedan arbetar polisen brett med detta under ledning av åklagare, säger polisens presstalesperson Pelle Nellberg på lördagsmorgonen till SVT Nyheter.

Kan du säga något om motiv?

– Nej det kan jag inte göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2018

Mer i ämnet