Polisen är på plats i Gottsunda efter flera larm om en skottlossning. Foto: Utryckning Uppsala

Skottlossning vid Gottsundagipen – polisen har hittat tomhylsor

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen fick polisen larm om en skottlossning vid Gottsundagipen i Uppsala. På plats hittade man senare tomhylsor. Det är den andra skottlossningen på kort tid i Gottsunda.

Ingen person ska ha skadats, men polisen utreder skjutningen som försök till mord.

Larmet kom till polisen klockan 20.24.

– Vi vet inte om eller vad som har hänt, men vi får flera samtal om att man tycker sig ha hört skottlossning, säger polisens presstalesperson Linda Wideberg.

Det finns inga uppgifter om någon skadad person. Polisen har hittat tomhylsor och spärrade under kvällen och natten av ett område.

– Exakt vad folk har sett kan jag inte säga, men vi har hört ett flertal vittnen, säger Daniel Winge, RLC-befäl polisregion Mitt.

Ska ha skjutit mot en person

Händelsen lämnades under natten över till en jourhavande förundersökningsledare. Hon bekräftar de uppgifter som framkommit i media om att två person på en moped ska ha setts avlossa skott.

– Att två personer på en moped ska ha skjutit är uppgifter som även jag fått, säger Veronica Svensson, jourhavande förundersökningsledare.

Vad är det som gör att ni rubricerar händelsen som försök till mord?

– Jag kan inte säga mer i ärendet, men det är en rubricering som passar in på händelsen. Nu jobbar vi vidare enligt rutin, säger hon.

På plats under natten

Polisen var kvar i Gottsunda under stora delar av natten, exakt vilken tid man lämnade området vill polisen inte uppge.

– Jag vill inte gå in på tiden, men vi jobbade där under natten, säger Daniel Winge.

Även under söndagskvällen larmades polisen till Gottsunda efter en skottlossning. Det finns enligt jourhavande  förundersökningsledare Veronica Svensson ingen koppling mellan de två händelserna.

– Vad jag vet finns det ingen koppling, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.