Lars bor granne med masten i Skutskär: ”Känns otrevligt”

Uppdaterad
Publicerad

Lars Wahlström bor granne med den telemast dit polisen ryckte ut under tisdagskvällen efter larm om ett misstänkt föremål. Han var ute med barnen i området och vittnar för SVT Nyheter om hur allt började när en bil körde rakt upp mot masten i hög fart, och en polismotorcykel kom till platsen strax efteråt.

– Då förstod jag ju att det är någonting i görningarna, för annars är det jättelugnt här i området, säger Lars Wahström till SVT Nyheter.

Hans barn brukar leka däruppe vid Telias telemast, nära hemmet i Skutskär. Men den här tisdagskvällen blev inte riktigt som andra.

MISSTÄNKT FÖREMÅL VID MAST I SKUTSKÄR

”Känns ju lite otrevligt”

Strax före klockan 18 dundrade polisen upp mot masten efter att ha fått larm om att en privatperson hittat ett misstänkt föremål på platsen.

– Man blir ju lite paff, för vi är ju jättemycket ute i de här skogarna. Det känns ju lite otrevligt, om det skulle vara skarpt läge och det skulle vara en bomb, säger Lars Wahlström.

Är du orolig?

– Ja lite, tack vare att man är väldigt nära.

Inga detaljer från polisens sida

Från polisens sida vill man under söndagskvällen inte lämna några som helst indikationer på vad det föremålet kan tänkas vara. De vill inte lämna några detaljer om dess utseende, vikt eller form.

Området runt masten, som ligger precis intill Lars Wahlströms hem, var avspärrat under flera timmar på tisdagskvällen. Vid klockan 23 hade polisens bombexperter tagit med sig det misstänkta föremålet för teknisk undersökning.

Nu hoppas Lars, och de övriga i detta lugna lilla hörn av Skutskär, att snart få svar på vad det egentligen var som hittades.

”Ett föremål som var bombliknande”

Lars berättar att han av ren nyfikenhet själv gick upp till telemasten strax efter klockan 18 för att kolla läget. Då stod dörren öppen, och först trodde Lars att det kanske hade varit inbrott.

– Men då var det ju en eltekniker som var där inne. Han sade då att de hittat ett föremål som var bombliknande. Då vände vi om och gick, säger Lars Wahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MISSTÄNKT FÖREMÅL VID MAST I SKUTSKÄR

Mer i ämnet