Polisen har spärrat av området. Foto: Roger Nilsson

Misstänkt föremål vid telemasten i Skutskär

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt föremål har hittats vid Telias telemast i Skutskär. Strax före 23 lämnade polisens bombtekniker platsen, och har nu tagit föremålet med sig. Exakt vad man hittat vill polisen inte svara på i nuläget.

Vid 18-tiden upptäckte privatpersoner föremålet vid telemasten i Skutskär och larmade polis. Platsen spärrades av under flera timmar på tisdagskvällen. Vid klockan 22 anlände polisens bombtekniker till platsen.

– Bombteknikerna tagit med sig det här föremålet och ska nu analysera det, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

MISSTÄNKT FÖREMÅL VID MAST I SKUTSKÄR

Polisen har lämnat området

Strax före klockan 23 hävdes avspärrningen runt telemasten, och polisen har lämnat området. Christer Nordström konstaterar att det man från polisens sida undersökt på platsen enkom handlar om det misstänkta föremålet. Man har inte kunnat hitta någon skada på masten.

Enligt tidningen Aftonbladet rör det sig om om en misstänkt sprängladdning, men den uppgiften vill inte polisen bekräfta. Lars Wahlström, som bor granne med masten, säger till SVT Nyheter att en eltekniker vid masten sagt att föremålet vad bombliknande.

Polisen vill inte gå in i detalj på hur föremålet såg ut, om dess storlek eller exakt var det hittats.

– Nej, jag kan faktiskt inte säga någonting mer om det i nuläget, säger Christer Nordström till SVT Nyheter, och hänvisar till att bombteknikerna troligtvis kommer kunna ge en mer detaljerad beskrivning efter sin undersökning under morgondagen.

”Tekniker har jobbat vid masten”

Telemasten ligger i närheten av Backvägen i Skutskär. Det var en förbipasserande i området som larmade klockan 17.54 om att det fanns ett misstänkt farligt föremål vid masten.

– Det verkar som att det var en tekniker som jobbat vid masten, säger Nordström till SVT Nyheter.

Är det en tekniker som hittat det misstänkta föremålet?

– Nej, jag vill inte spekulera i det. Men det har varit tekniker på platsen och jobbat i dag, det är den informationen jag har fått, säger Christer Nordström.

Mindre än rasade masten i Borås

Telias telemast på vid Backavägen i Skutskär är cirka 60 till 70 meter hög, alltså avsevärt mycket mindre än den 300 meter höga tv- och radiomast i Borås som rasade i söndags efter ett sabotage.

Det statliga nätbolaget Teracom, som äger Häglaredsmasten i Borås, har höjt säkerheten vid sina master runt om i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MISSTÄNKT FÖREMÅL VID MAST I SKUTSKÄR

Mer i ämnet