Lina Nordquist (FP).

Lina Nordquist (FP): ”Känns som vi vann”

Uppdaterad
Publicerad

Folkpartisten Lina Nordquist ser sig som en vinnare efter tisdagens budgetomröstning.

– 80 procent blir nu alliansstyrt, säger hon.

Av de 26 punkter i budgetomröstning som landstingsfullmäktige idag röstade om vann Socialdemokraterna och Miljöpartiet 25. Men Lina Nordquist (FP) ser sig ändå som den stora vinnaren.

– 80 procent av landstingets verksamhet kommer nu att få alliansens inriktning, säger hon.

Budgetkaos i Uppsala läns landsting

Bakgrunden är den punkt som alliansen faktiskt vann. ”Inriktning för hälso- och sjukvård”. Den punkten innehåller de förslag kring hälso- och sjukvård som alliansen lagt och som nu har röstats igenom. Den kommer att finansieras av pengar som Socialdemokraterna och Miljöpartiet budgeterat med.

– Det gynnar patienterna framförallt. Att vi får igenom den vård vi tror är bäst, säger Lina Nordquist (FP).

Börje Wennberg (S) vill dock tona ner betydelsen av just den punkten i budgeten.

– Det är alliansens förslag men man ska komma ihåg att på många punkter i den skiljer vi oss inte. Det är i några fall vi skiljer oss och där får vi fortsätta att ha en dialog. Den här budgeten ska också tas upp igen i höst och då kanske vi kan revidera vissa saker i den, säger Börje Wennberg (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Budgetkaos i Uppsala läns landsting

Mer i ämnet