Foto: TT

Målet: Stort rave på Dragon gate

Uppdaterad
Publicerad

Fördel: Stort utomhusrave i asiatisk miljö. Nackdel: väderberoende. Så beskriver en klubbprofil från Stockholm sin dröm när han äskar pengar från allmänheten i hopp om att ordna ett stort rave på Dragon gate i Älvkarleby.

Dragon gate, som invigts två gånger, har fortfarande inte öppnat. Sedan en tid ligger anläggningen ute till försäljning. Men i väntan på att det gigantiska, kina-inspirerade hotellkomplexet kan öppna vill en klubbprofil från Stockholm ordna ett stort utomhusrave på dess gård.

I en kampanj att få folk att bidra skriver han bland annat att flera asiatiska artister ska bjudas in och att det hela kan bli av om han får in 50 000 kronor i en finansieringskampanj. I skrivande stund har projektet fått in 2 841 kronor.

Om allt går som det ska väntas det bli rave i september 2018. Vad ägarna själva säger om det hela eller om klubbprofilen fått tillstånd att använda lokalerna förtäljer inte historien.

SVT har försökt nå klubbprofilen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dragon Gate

Mer i ämnet