Foto: Polisen

Man döms till fängelse efter knivattack på polishuset

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern döms av Uppsala tingsrätt till sex månaders fängelse, bland annat efter att ha jagat anställda på polishuset med en kniv i somras.

Det var i juni som mannen hoppade över receptionsdisken i polishuset i Uppsala beväpnad med en kniv. Anställda fick fly i rädsla, men mannen kunde till slut gripas av poliser på plats. En av poliserna ska även ha dragit sitt vapen då man bedömde att det fanns en överhängande risk för andras säkerhet.

Mannen döms nu till sex månaders fängelse för bland annat olaga intrång, ofredande och hot mot tjänsteman. Dessutom döms han för flera butiksstölder, inbrott i två frikyrkor i Uppsala, skadegörelse och innehav av narkotika. Han döms också att betala ett skadestånd på drygt 88 000 kronor för butiksstölderna och skadegörelsen som också inträffat tidigare i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.