Många reaktioner efter bostadsgranskning

Publicerad

Många har hörts av sig sedan SVT Nyheter startade sin landsomfattande granskning av bostadsmarknaden, inte minst genom det hyrestest som ligger på vår sajt. Och av över 43.000 svar har hela 2.100 kommit från Uppsala län.

SVT Nyheters rikstäckande granskning av bostadsmarknaden har rört upp mycket känslor. Tiotusentals personer har delat sina erfarenheter och upplevelser både via webben och sändningarna. Över 43.000 har gjort det hyrestest som finns på vår hemsida.

Av de tusentals svar som vi fått in kommer över 2.100 från Uppsala län. Och av dem går det att utläsa att 16 procent av de som svarat är missnöjda med sin boendesituation. Majoriteten är dock nöjda.

Testet visar också att länsborna med ett förstahandskontrakt betalar högre hyra per kvadrat än rikssnittet. Dock är hyran för andra hand och inneboende lägre än snittet i resten av landet.

VIDEO: Se om du betalar mer än snittet

Hur upplever du bostadsmarknaden?

Visa

Hyresrätter, bostadsrätter, andrahand, svartkontrakt, soffsurfning. Vi tittar just nu på bostadsvillkoren i Sverige. Hur bor vi, hur ser bristen på bostäder ut och vad får det för konsekvenser? 

Vi vill höra era berättelser, era erfarenheter – hur har bostadsbristen drabbat just dig? 

Hör av dig till oss på bostadsokes@svt.se!

Se om du betalar mer i hyra än andra i ditt område

Visa

Bor du i hyresrätt, andrahand eller som inneboende? Svara på några enkla frågor om ditt boende och få reda på om du betalar mycket eller lite hyra jämfört med andra – samtidigt hjälper du oss att kartlägga hur det ser ut över hela landet.

Vi vill också gärna höra din berättelse om hur det är att hyra sitt boende, eller dina bäst tips till andra som vill hyra lägenhet.

Gå till Hyrestestet genom att klicka här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#BOSTADSÖKES

Mer i ämnet