Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I december häktades mannen av Uppsala tingsrätt. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Massör i Uppsala åtalas för sexbrott mot flertal kvinnor

Publicerad

Kvinnorna bokade in sig på massage – och ska sen ha utsatts för sexbrott och smygfilmning när de var avklädda. Nu åtalas Uppsalamassören.

– Jättebra att det uppdagats och blir en rättegång, säger en av dem som ska ha smygfilmats.

Mannen polisanmäldes redan 2018, men det var efter att en ny anmälan kom in i slutet på den här sommaren som han greps för en dryg månad sedan.

Polisen kunde via filmer och foton identifiera fler kvinnor som ska ha utsatts. Misstankarna rör i åtalet brott mot 13 kvinnor.

En av dem som figurerar på film i utredningen kontaktades av polisen som hittat en video, som kvinnan var helt ovetande om.

– Jag blev förvånad, såklart. Och upprörd. Att han hållit på och gjort så där, säger hon.

Andra kvinnor ska ha utsatts för fysiska närmanden i samband med massagen som åklagaren rubricerat som sexuellt övergrepp respektive sexuellt ofredande.

Nekar till brott

Den misstänkte mannen, som är i 55-årsåldern, greps för en dryg månad sedan.

Mannen själv nekar till brott. Hans advokat har tidigare sagt till SVT Uppsala att det har handlat om vanlig massage som ”feltolkats” av en del kvinnor.

I klippet ovan svarar assistentåklagare Anna Wärvik på hur hon ser på att det dröjde närmare fyra år mellan de första brotten tills att den misstänkte frihetsberövades.

Rättegången väntas hållas inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.