Mannen häktades av Uppsala tingsrätt. Foto: SVT

Massör i Uppsala misstänks för sexualbrott mot 13 kvinnor

Publicerad

Sexualbrotten mannen misstänks för – däribland sexuellt övergrepp och smygfilmning – ska ha skett i samband med att de 13 kvinnorna fått massage av honom, på olika verksamheter i Uppsala.

Själv nekar massören till brott.

Den första polisanmälan mot mannen kom in under slutet av 2018 och rörde sexuellt ofredande under en massagebehandling. Förra året kom två nya anmälningar in, båda om sexuellt övergrepp, och mannen delgavs misstanke om brott.

Därefter har utredningen vuxit till misstankar om totalt tre sexuella övergrepp, tre sexuella ofredanden och fem fall av kränkande fotografering.

– Det finns kopplingar till massageverksamhet, det har skett i samband med att massage har utförts, säger Anna Wärvik, assistentåklagare.

– Hur det gått till vill jag inte gå in på just nu. Men det är massagesituationer och händelseförloppen är lika varandra.

”Gott rykte”

Massören, som sitter häktad sedan augusti, nekar till brott.

– Det är en professionell yrkesman med gott rykte och det har varit sedvanlig massage som tolkats lite felaktigt hos några damer, säger massörens advokat Olle Hancock.

– Vid kroppsmassage vidrör man kroppar – lite här och där. Jag kan inte gå in mer på detaljer mer än att han nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.