Flera bilar förstördes i samband med en bilbrand i Gränby. Det var andra gången under samma helg som räddningstjänsten fick rycka för att släcka brinnande bilar den helgen. Foto: Utryckning Uppsala

Minderårig anhållen för helgens bilbrand i Gränby

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen greps en 17-årig pojke, misstänkt för delaktighet i bilbränderna i Gränbyområdet. Han är nu anhållen, meddelar Uppsalapolisen.

– Så vi har en del att arbeta med nu på måndagsmorgonen för att samla ihop oss efter helgens bilbränder, säger Lasse Dessle, förundersökningsledare hos Uppsalapolisen.

Sköt fyrverkeriter ”kors och tvärs”

Det var under natten till söndag som flera bilar förstördes i samband med en brand. Bilarna stod parkerade på en parkeringsplats i stadsdelen Gränby, i Uppsala. Enligt TT fick polisen in flera vittnesuppgifter om att ungdomar rört sig kring platsen och sköt fyrverkerier ”kors och tvärs.”

Uppsalapolisen meddelade dock under söndagen att man inte utgick från att en minderårig var ansvarig för själva branden, utan att man arbetade brett. Men under söndagskvällen anhölls alltså en minderårig.

– Det är alltid känsligt att låsa in någon, speciellt när den misstänkta är minderårig. Det innebär att vi nu måste arbeta än mer skyndsamt, säger Lasse Dessle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.