• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Foto: TT/SVT

Misstänktes för terrorförberedelser – begär ersättning

Uppdaterad
Publicerad

Den man 34-åriga man som i vintras satt häktad misstänkt för förberedelse till terrorbrott begär ersättning för tiden han suttit häktad.

Mannen var på den lägre misstankegraden – skäligen misstänkt – under mitten av november förra året häktad för brottet förberedelse till terroristbrott. Mannen nekade till anklagelserna och i januari lades utredningen ned. Nu kräver mannen ersättning för den tid han suttit häktad.

LÄS MER: Mannen själv om händelsen: ”Sanningen måste fram”

I en ansökan om ersättning till frihetsberövade som mannen skickat till Justitiekanslern begär han ersättning enligt Justitiekanslerns praxis för den tid som han suttit frihetsberövad.

LÄS MER: Utredningen mot terrormisstänkt läggs ner

Släpptes i brist på bevis

Mannen var tidigare skriven i Håbo kommun och anhölls misstänkt för förberedelse till terrorbrott den 13 november förra året.

Den 17 november beslutade Uppsala tingsrätt från säkerhetssalen i Stockholm att mannen skulle häktas. Redan dagen efter släpptes han i brist på bevis och den 9 januari lades utredningen ned.

LÄS MER: Så ser terrorlagstiftningen ut

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt terrorist i Uppsala län

Mer i ämnet