Det arbetas intensivt vid Gottsundaskolans nya lokaler inför skolstarten. Foto: SVT uppsala / Adam Sjöborg

Modulerna är på plats – snart ska Gottsundaeleverna välkomnas tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

I oktober förra året brann stora delar av Gottsundaskolan ner, vilket innebar en stökig vårtermin för skolans elever och personal. Men nu, inför skolstarten på måndag, börjar allt kring de nya modulerna komma på plats.

Borrmaskiner, lastbilar och andra tunga maskiner hörs kring de nya modulerna som stora delar av Gottsundaskolan nu består av. De består av två våningar och flera korridorer indelade i färger. Detta kommer bli lärarna och elevernas lokaler fram till att den nya skolan är färdigbyggd.

Vatten, avlopp, el. Allt det grundläggande är på plats. Men under onsdagsförmiddagen är delar av skolan fortfarande en arbetsplats. En av arbetarna berättar att de jobbade fram till klockan elva på kvällen under tisdagen, men han tror att de kommer hinna i tid.

Rektorn är nöjd med lokalerna

Skolans rektor, Elisabeth Viksten Eriksson, delar hans entusiasm och är även mycket nöjd med lokalerna som har vuxit fram.

– En elev hoppades att skolan skulle se ut precis som innan, så att vi lättare skulle glömma branden. Men jag tror eleverna blir mycket nöjda med våra nya moduler på måndag, säger Elisabeth Viksten Eriksson.

Elisabeth Viksten Eriksson, rektor Gottsundaskolan Foto: SVT Uppsala

Hör henne berätta mer om de sista förberedelserna inför skolstarten i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer