Foto: Utryckning Uppsala

Mordet i Enköping – misstänkt inte psykiskt sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Den man som är åtalad för mordet på sin syster är inte psykisk störd – och led heller inte av någon alltvarlig psykisk störning när brottet begicks. Nu kan han komma att dömas till fängelse.

Mannen, som är i 60-årsåldern, och åtalad för att ha mördat sin syster över en tvist om en sommarstuga är inte psykisk sjuk. Det kommer rättens experter och läkare fram till efter den undersökning av mannen som pågått sedan 19 januari, något P4 Uppland rapporterat om.

I och med beskedet förväntas mannen kunna dömas till fängelse, istället för rättpsykiatrisk vård.

Tingsrätten har tidigare gett besked om att bevisningen mot mannen är övertygande däribland blodspår efter mannen i anslutning till brottsplatsen. Däremot har inte en eventuell dom kunnat avkunnas förrän mannens psykiska tillstånd undersökts.

Tvist anses vara motiv

Systern hittades död i början av augusti förra året i en fastighet utanför Enköping. Polisen fattade snabbt misstankar om mord. Kvinnan hade förblött av stick- och huggskador i ansiktet, bålen och halsen – och påträffades av en anhörig till henne.

Kort efter fyndet greps den nu åtalade mannen och delgavs misstanke om mord.

Motivet till mordet ska enligt åklagaren vara en tvist systern och mannen emellan. Tvisten tros ha ekonomiska förtecken och en sommarfastighet i centrum.

Mannen har under förhör hävdat att han har dåliga minnesbilder av den kvällen då systern mördades och har förklarat att han inte kan tänka sig att han skulle ha gjort något sådant.

Tingsrättens dom väntas meddelas senare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Anhörig hittade avliden kvinna – polisen misstänker mord

Mer i ämnet