Uppsala tingsrätt häktade kvinnan på måndagen. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Mordmisstänkt kvinna häktad – tidigare dömd

Uppdaterad
Publicerad

Flera fall av misshandel och ett inristat upp och nedvänt kors på en begravningsbyrås fönster.

En kvinna i 30-årsåldern häktades på måndagen, misstänkt för mord i Valsätra. Kvinnan häktas på den högre misstankegraden, sannolika skäl.

Under tidiga fredagseftermiddagen hittades en svårt skadad kvinna i 80-årsåldern utanför en trappuppgång. Snön var blodig och på platsen låg en omkullvält rollator.

Kvinnan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

– Jag har legat vaken i två nätter och tänkt på henne, sade en av grannarna som kände kvinnan till SVT under söndagen.

Kort efter dådet grep polisen en kvinna i 30-årsåldern som på måndagen häktades misstänkt för mord. Enligt polisen ska hon ha varit utåtagerande och ha försökt attackera flera andra personer efter dådet. 

Tidigare dömd

Den nu mordmisstänkta kvinnan har en historik av psykiatrisk tvångsvård. Samtidigt förekommer hon flera gånger i belastningsregistret.

Bland annat dömdes hon tidigare i år för flera fall av misshandel samt för skadegörelse efter att hon ristat in ett upp och nedvänt kors på en begravningsbyrås fönster samt ristade hon även in ett “Z” på en bil.

Kvinnans advokat Ingemar Sahlström vill varken kommentera mordmisstankarna mot hans klient eller hur hon ställer sig till dem.

– Jag har ingenting att säga just nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.