Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ta del av festitvalstämningen i klippet. Foto: Evindar Akdogan/SVT

Mr Reggae i Uppsala – därför för han festivalen vidare

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala har blivit lite av en huvudstad för reggae. I över 20 år har festivalen lockat tusentals personer till Uppsala. Enligt arrangören och grundaren Yared Tekeste lever festivalen vidare tack vare alla eldsjälar som jobbar med den.

Yared Tekeste från Uppsala var med och startade Uppsala Reggaefestival för över 20 år sedan – och har inga planer på att sluta.

– Det är känslan över hela festivalen som driver mig att fortsätta, säger Yared Tekeste, grundare och arrangör för Uppsala reggaefestival.

”Ska kännas tryggt”

– Det här är en stor familjefestival för alla åldrar. Vi jobbar för att alla under samma tak ska ha en gemenskap, säger Yared Tekeste.

Uppsala har varit hemstad för Uppsala Reggaefestival sedan 2001, med undantag mellan åren 2012 till 2016. Festivalen har bland annat hållits på Studenternas IP. I år hålls den på Fyrishov sommarbad i Uppsala.

I klippet ovan: Följ med till årets reggaefestival.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.