Foto: SVT

Mycket beröm till akutens personal

Publicerad

Responsen blev omfattande när vi på torsdagsförmiddagen bad om era erfarenheter från Akademiska sjukhusets akutmottagning. Efter några timmar hade närmare 50 kommentarer strömmat in i vår chatt.

Många av er läsare är positiva till bemötandet på akuten och framhåller att personalen gör ett bra jobb utifrån förutsättningarna: ”Personalen är hjältar” skriver Nova och signaturen ”M” skriver: ”Heja akuten, ni är bäst”.

Här är fler exempel på läsarkommentarer om läget på akuten:

Jag älskar att jobba på akuten för mina kollegor är helt fantastiska. Vi behöver mer hjälp från högt uppsatta chefer och politiker. Det behöver göras en förändring och det behövdes för några år sedan men det har fortfarande inte skett. Vi knegar på och gör vårat bästa för våra patienter!”

Undersköterska På Akuten

I oktober inkom med ambulans mkt bra bemött och proffsigt bemötande de är änglar allihopa. Allt från ambulanspersonal akutpersonal läkare.guödstjärnor till dem alla.

Mona

Det här är ett ledningsproblem. Akademiska lider i grund och botten av att inte ha chefer på olika nivåer som är kompetenta.

Jessica

Sittande på en stol med en bruten arm i 7 timmar den hjälp jag fick var en Alvedon, så otroligt dåligt tycker jag.

70-årig Uppsalabo

Var där för några veckor sedan med smärthugg i hjärttrakten. Fick komma in snabbt och ekg och blodprov togs. Därefter tog det dock sex timmar innan en läkare hann komma och undersöka mig och meddela att jag kunde åka hem. Men personalen är proffsig och låter inte stressen gå ut över patienterna.

Carina

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer